Over thee- en streekwinkel de vliertuin

Wie ben ik?

Ik ben Karen Baert, zaakvoerster van Thee- en streekwinkel De vliertuin.


Hoe onze beleefboerderij in Ramsel ontstond...

Karen

In 2008 stierf mijn moeder, ze was toen nog maar 58 jaar. Zij had zelf altijd in het onderwijs gestaan, toch zei ze voortdurend dat ze liever een winkel had gehad. Dat zette me aan het denken… Ik wilde heel graag mensen helpen onthaasten met behulp van dieren en natuur. Ik volgde een opleiding herborist en verdiepte me in de wondere wereld van de kruiden. Al snel werd onze beleefboerderij geboren.

 

 


Hoe onze thee- en streekwinkel in Aarschot ontstond...

Bij onze beleefboerderij groeien veel bessenstruiken en kruiden. Aanvankelijk stond er een klein rek met zelfgemaakte producten in onze ontvangstruimte. Dat werd al snel te klein… In 2017 waren we op vakantie in Frankrijk en daar zagen we dat de boerderij in het gehucht waar we logeerden een hoevewinkel uitbaatte in het eerstvolgende stadje. Tijdens die vakantie begon ik te zoeken naar een geschikt winkelpand in Aarschot. Zo kwam het dat we een streekwinkel openden in Aarschot. Lokale ambachtelijke producten die met passie gemaakt zijn, dat is toch een meerwaarde voor een stad. Mijn liefde voor kruiden en thee leidde ertoe dat onze winkel evolueerde tot een thee- en streekwinkel. Intussen ben ik zowel herborist als theesommelier en dus sta ik jullie graag bij met raad en daad...

Over het team

Op de beleefboerderij krijg ik achter de schermen hulp van mijn fantastische man Koen en mijn twee schatten van kinderen (Nolan en Iben). Zonder hen zou De vliertuin er helemaal anders uitzien... Ze voeren klusjes uit als er iets hersteld moet worden, helpen hooi en stro van het veld halen, helpen bij de verzorging van de dieren, plukken bessen als alles tegelijk rijp is en ze blijven me onvoorwaardelijk steunen! 

Onze ezels zijn onze mascottes in heel het verhaal van De vliertuin.


Over de locatie

In de Martelarenstraat 5 in Aarschot baten wij een gezellige thee- en streekwinkel uit: een plek om tot rust te komen in de stad en om er lekkere thee en streekproducten te kiezen zodat je thuis nog gezellig kunt nagenieten.

Groepsfoto ezels

Op zoek naar een leuk geschenk uit eigen streek? Bij ons ben je aan het juiste adres... Een geschenkpakket op maat, mooi om te geven én om te krijgen!

Missie en visie

Wil je ‘gezellig’ iets proeven, dan bieden we je niet alleen in onze webshop maar ook in onze thee- en streekwinkel in Aarschot een ruim aanbod aan thee, siropen en andere streekproducten. Wil je leren op een ‘gezellige’ manier, dan kun je bij ons terecht voor theeproeverijen.